Då var julen över

Då var julen över och det har varit den bästa julen på länge :) Har bara myst med familj och vänner så det har varit jätte mysigt! Men samtidigt är det skönt att den är över så att man kan få börja äta riktig mat igen :) Sen hoppas jag att min rygg ger med sig så jag kan få träna igen!

Idag fick min älskling ett dödsbud så jag skänker en massa kärlek till honom.. Det är väl bland det värsta man kan vara med om, även om det är väntat så kan man aldrig förbereda sig på den sorg som infinner sig..


Dag 15 - Mina drömmar

På den här punkten skulle jag nog kunna skriva ganska mycket, då jag har en massa drömmar, stora som små.
Bland annat så drömmer jag om att bilda familj, köpa mig en häst och utvecklas i ridningen, köpa ett hus, ha ett arbete som jag trivs med och en massa annat. Och jag vet att det inte är säkert att alla dessa drömmar kommer att bli av, men drömma måste man få göra tycker jag, annars blir livet så tråkigt :)

Framför allt så har jag en dröm om att bli någonting! Bli någonting stort där jag har en chans att utvecklas och bli ännu större. Jag vill hjälpa människor och arbeta förebyggande!




Att ha stora drömmar är någonting alldeles fantastiskt :)

Dag 14 - Vad hade jag på mig idag

Idag har jag haft på mig ett par gråa mysbyxor, ett grått linne och en randig tröja ovanpå. Samt ett par fårskinnstofflor på fötterna :p



Det är ju dan före dopparedan idag :) Har klätt granen hos momma och bara myst idag! Längtar dock redan till mina bebisar som kommer att få vara ensam under dagen imorgon, nog för att jag vet att de inte bryr sig om att det är julafton eller inte, men jag tycker ändå att det är jobbigt att lämna mina bebisar en sådan dag. Jag vill ju pussa på dem och mysa med dem!

Mannen kommer under morgondagen att befinna sig hos sin mamma och fira jul, så han saknar jag ju också så klart!

Nog för att jag tycker att det ska vara kallt på vintern, men kanske inte -30 grader.. det är inte riktigt okej, så jag säger Nej!

Kommer troligtvis inte skriva nått inlägg imorgon så därför önskar jag alla en god jul redan nu! Så hoppas jag att ni har en jätte mysig dag imorgon :)


ibland kan det väl få gå bra..

Jag blir så jäkla less på att det hela tiden ska vara någonting som händer..när jag väl börjar må bättre så ska det hända någonting..
Har hört att man inte får mer svårigheter än vad man orkar, men snart får det banne mig vara nog för jag orkar inte.
.


Jag kräver inte att



Det gör så ont i mig när mina älsklingar inte mår bra..

Dag 13 - Den här veckan

Då det inte har gått så länge på denna vecka så får jag väl skriva om hur det är tänkt att veckan ska se ut istället :)

Idag struntade jag i att träna då kroppen inte orkar och är bara hemma med katterna och försöker strukturera livet efter nyår i min nya almanacka :) På dagarna fram tills på onsdag så befinner jag mig därnere. Imorgon kväll hade jag tänkt att slå in paket och träna, och på onsdag hade jag tänkt att träna lite igen :) På torsdag morgon beger jag mig till min momma så jag är där till frukost, sen kommer vi att åka och handla och sedan blir det nog lite spel och mys, möjligtvis någon film. Sen på fredag är det ju julafton och den kommer att firas som alla andra jular hos min momma tillsammans med momma, moffa, mamma, min morbror, hans familj och Lennart :) På lördag så kommer jag nog att åka hem och sedan eventuellt hälsa på min pappa en sväng och på söndag blir det kanske dans i laxsjö :)

Så ser den kommande veckan ut!

Dag 12 - I min handväska

Jag är då en person som brukar ha en handväska som väger väldigt mycket. Jag vill som vara beredd på att allt möjligt kan hända. Men för tillfället så har jag förvånansvärt lite i väskan.

Det som jag har i min handväska nu är:

Korsordstidning
almanacka
skrivbok
pennor
1 sudd
handkräm
handsfree till mobilen
frikort för sjukvård
pincett

Alvedon

Ett måste om jag inte har så mycket plats är handkräm och almanacka!



Dag 11 - Mina syskon

Den här punkten blir ju lite krulig för egentligen så ser jag mig själv som ett ensambarn då det nästan alltid bara har varit jag. Har egentligen 3 halvsyskon på pappas sida som jag dock aldrig träffar. Två av dem bor nere i Blekinge där deras mamma bor och den tredje bor här i Östersund, men vi har bara stött på varandra någon gång på en begravning och sen typ på stan. Jag är den yngsta av mina syskon, och den som är närmast mig i ålder är en av de som bor i Blekinge och han är 6 år äldre.

Ibland kan jag känna avund till de som har syskon som de har växt upp med, för för det mesta så verkar man ha ett speciellt band till sina syskon, och det önskar jag att jag hade. Men nu är det ju inte så och jag har ju klarat mig rätt bra i livet hittills ändå :)




Chicago som lill liten bebis :p

Dag 10 - Det här hade jag på mig idag

Ett par blåa jeans, ett rött linne och en svart kofta.

Vilket meningslöst inlägg egentligen.


Idag på eftermiddagen blev jag iaf grymt trött, så sängen känns lockande, men det blir nog film, middag, tv-spel och mys med min man :)

Dag 9 - Min tro

Vad ska jag skriva på denna punkt då?
Jag tror väl på rätt mycket, och det jag tror på kanske egentligen inte ens går ihop.

Jag tror på meningen med livet, för om det inte fanns någon mening så känns det väldigt tråkigt att leva. Jag tror på att allt som händer sker av en anledning och jag tror att vi har vissa förutbestämda vägar som kan ändras beroende på vilka val vi gör och vad som händer, samtidigt som jag tror på ödet, att två vägar korsas efter att ha valt att gå en väg.

Jag tror att kärleken övervinner allt.



Dag 8 - Ett ögonblick

Lite svårt att välja ut enbart ett ögonblick då jag har hunnit med om en massa speciella ögonblick i mitt liv. Men om jag ska välja ett så får det nog bli förra året när jag och Emma beslutade oss för att helt spontant bege oss till Uddevalla. Har nog aldrig varit så nervös i hela mitt liv. Jag, flyga från Östersund till Göteborg för att sedan hoppas att vi skulle bli upphämtade vid flygplatsen för att åka vidare till Uddevalla. Nervositeten över hur det skulle vara att mötas igen efter 2 veckors telefonpratande och enbart en helgs umgänge innan det. Hur skulle det kännas att träffas igen? Skulle det bli knäpp tyst och bara jobbigt?! Helgen var hur rolig som helst och jag har oerhört stolt över mig själv att vi åkte ner och chansade på livet. Sen att det inte blev mycket mer än en resa till för mig ner till Uddevalla gör ingenting, för de två resorna gjorde att jag växte oerhört mycket och jag blev starkare i mig själv. Och jag är oerhört glad över de helgerna!



Helgen

Känner att jag bara måste skriva lite om denna helg då den har varit lite utöver det vanliga..
Åkte till momma i fredags eftermiddag tillsammans med mamma och hade tänkt stanna där tills igår kväll efter middagen. Men efter lite bråk med mannen så slutade det med att jag åkte på firmafest med mannens jobb till Munkflohögen. Kvällen förflöt med fem rätters middag som vi på festen i lag fick laga till varandra. Jag och en till stod för desserten vilken blev klockren (Dock är jag nog inte riktigt redo för denna typ av aktiviteter än då tankarna kom som ett brev med posten..).

Men nog om det och till det som var den mest overkliga händelse jag varit med om. När festen började närma sig sitt slut så fick någon ett samtal om att en man hade skjutit en annan man bara kanske 300 meter ifrån där vi var och att mannen som hade skjutit var någonstans på byn. Som tur var hände inget mer för polisen ko moch plockade in mannen och en ambulanshelikopter kom för att plocka upp den skjutna mannen. Helt sjukt att någonting sådant hände så nära en, han hade ju lika gärna kunnat gå dit vi varit och skjutit någon mer.. :S

Idag är jag tacksam över livet iaf. Det kan ta slut så plötsligt..



Dag 7 - Min bästa vän

Jag vet inte om jag kan välja enbart en bästa vän. Jag har några få jätte nära och underbara vänner som är mina bästa vänner. Det är vänner som finns i ur och skur och som skulle flytta berg för min skull! Jag är så oerhört glad och tacksam att jag har er i mitt liv!
Trots att jag inte träffar vissa av mina bästa vänner så ofta då de inte bor här så märks det inte när vi väl träffas, då är det som att vi aldrig har varit ifrån varandra!
De är vänner som jag kan dela allt med och som jag kan både göra massa tok med samtidigt som vi även bara kan sitta tysta och kolla på tv.


Tack underbara Karro, Emma, Amanda och Stina för att ni står ut med mig i medvind och motvind! :)



Jag vet inte vad jag skulle göra utan er!


Dag 6 - Min dag

Min dag idag har varit helt okej. Började dagen med att åka och köpa kattsand och sedan rengöra kattlådan, sen åt jag frukost och spelade lite wii innan det var dags att bege sig ner, där det blev lunch och sedan lite bild, vilket kanske var behövligt. Efter bilden och eftermiddagsfikat så skulle jag bege mig till spa kliniken och använda upp ett presentkort som jag fick i julklapp förra året, jag skulle vara där klockan fyra, problemet var bara att jag inte hade någon aning om vart spa klinikien låg, sprang runt på stan och uppe vid miun och letade, men tillslut var jag tvungen att ringa mamma och fråga, och då var klocksan fem över halv fyra, och mamma meddelar att spakliniken ligger borta vid nfi, vilket gjorde att jag var tvungen att skynda mig hem och hämta bilen för att snabbt köra dit. Planeringen var inte okej..

Massagen kan jag iaf verkligen inte kalla skön, för gud vad ont det gjorde, men väldbehövligt! Och tydligen är jag i dåligt skick och skulle behöva gå flera gånger för att få bort det onda :S så nu måste jag fundera över om jag tycker att det är värt pengarna.

Sen kom jag hem och Thomas stod och lagade middag :)
Nu sitter jag framför tv:n och tittar på vampire diaries, vilket jag egentligen inte borde då Thomas inte är hemma och jag är lättskrämd. Men det är ett bra program så jag får bli lite modig :)

Det var min dag det!


Dag 5 - Vad är kärlek?

Då ska jag göra ett nytt försök att skriva om vad kärlek är..

Kärlek finns som nog alla vet i olika varianter, man kan känna kärlek till familj, vänner, partner, djur osv.

För mig är kärlek någonting självklart, stort, fantastiskt och underbart. Kärleken är för mig någonting kravlöst, som får en att må bra. Kärlek är när man känner att man skulle gå genom eld och vatten för de personerna som man älskar, man finns där i både glada och jobbiga stunder, man älskar en person för både dennes bra och dåliga sidor.

Det här var svårt och jag tror inte att jag får till nått mer idag.. :S



Dag 5..

Idag är tanken att jag ska skriva om vad kärlek är, men då jag just nu inte orkar så tar jag det imorgon istället, jag lovar!!

Grattis!!

Grattis på födelsedagen älskade Bambam! I fyra år har jag haft dig i mitt liv och du är bland det bästa som finns för mig!


Dag 4 - Det här åt jag idag

Detta känns ju egentligen som någonting högst ointressant, men idag har jag hittills ätit:

fil med flingor och socker, en hård och en mjuk smörgås med messmör

1 banan


potatis, fisk, cremefraichesås (den var dock väldigt äcklig..), rivna morötter

1 mjukt bröd med messmör

Lasange, 1 morot

innan dagen är slut kommer jag även att äta en smörgås till


Massa mat, men det är så det ska vara :)

Dag 3 - Mina föräldrar

Är ju inte så säker på att mina föräldrar vill att jag skriver om dem här. Men lite kanske jag kan få ihop utan att de misstycker. Mina föräldrar separerade när jag var två eller tre år så det har mest bara varit mamma och jag under min uppväxt. Har varit hos pappa typ var tredje helg. Annars har momma varit och är, en viktig person i mitt liv.

Det jag är glad över med mina föräldrar är att jag vet att de alltid kommer att ställa upp om jag behöver dem, även fast vi inte alltid drar jämnt. Och det är jag väldigt tacksam för!

Ni får nöja er med det :)

Julbild taget på Liseberg förra året

En del av mig saknar..

Dag 2 - Min första kärlek

Min första kärlek, hmm vem var det egentligen..?

Kan nog ha varit en kille som gick i min klass i ettan eller tvåan eller nått som jag var tillsammans med. Några minnen som dyker upp nu när jag tänker på det är en gång när vi var några som var på födelsedagskalas hos denne och vi skulle leka pusskull och denne kille sa att ingen fick pussa på mig förutom han. Eller att jag och Karro umgicks med denna kille och hans kompis jätte mycket. Om du läser detta, kommer du ihåg det Karro? :) Vad man kan komma ihåg mycket om man bara funderar lite :p Denna kärlek var dock väldigt kort, och vissa kanske inte skulle kalla det kärlek, men i den åldern så var det kärlek för mig. Idag kanske inte lika mycket :p




Dag 1 - presentera mig själv

Dagarna går alldeles för fort men nu ska jag försöka få till ett inlägg där jag presenterar mig.


Jag heter Jeanette Kristina Göransson och är född den 1 september 1987, vilket gör att jag är 23 år gammal. Jag är född och uppväxt på Frösön, mina första två år typ, bodde jag i närheten av spader dam och efter det flyttade mamma och jag till Valla där mamma fortfarande bor kvar. Nu bor jag relativt centralit inne i Östersund vilket jag stortrivs med. Jag älskar min lägenhet och tycker att jag har det väldigt mysigt hemma :)

Tänker inte gå in så mycket på mina föräldrar förutom att de separerade när jag var liten och under min uppväxt så var jag bara hos min pappa var tredje helg när mamma jobbade. Jag hade turen att gå hos världens bästa dagmamma vilket jag är oerhört glad över!

Jag gick både låg, mellan, och högstadiet i Valla och sedan gick jag på Torsta, eller åsbygdens naturbruksgymansium på gymnaiset där jag gick inriktning natur/häst. Jag har under skoltiden för det mesta tyckt att skolan har varit väldigt rolig (kanske låter konstigt men så är det). Jag tycker att det är kul att plugga och lära mig saker och vill hela tiden lära mig nya saker. I och med detta kändes det ganska naturligt att jag skulle fortsätta plugga efter att jag tagit studenten vilket har gjort att jag idag vid 23 års ålder är utbildad socionom, vilket jag är glad över :)

Jag har två underbara katter som är mitt allt här i livet, utan dem vet jag faktist inte vad jag skulle ha gjort. Har även för bara någon månad sedan även en sambo som jag älskar och som jag är oerhört glad över att jag har träffat. Jag har även ett fåtal helt underbara vänner som jag skulle kunna göra vad som helst för och som jag vet ställer upp för mig i ur och skur. tyvärr så har många flyttat från Östersund så vi ses inte så ofta, men när vi väl gör det, så är det som att det var igår vi sågs. Jag är oerhört lyckligt lottad.

Jag är en driven person som hela tiden vill ha något att göra. Jag är oerhört pedantisk och vill ha ordning och reda runt omkring mig. Är även oerhört duktig på att planera, vilket ibland kan gå till överdrift (enligt alla runt omkring mig iaf :p) Jag är väldigt självkritisk vilket är något som jag försöker jobba med. Samtidigt som jag ofta känner mig väldigt osäker och otrygg så vet jag vad jag vill och kan stå upp för mig själv om jag känner att jag blir trampad på. Jag har väldigt stora drömmar och mål här i livet som jag verkligen hoppas att jag når.


Finns verkligen en massa mer att skriva, men det är så svårt att försöka presentera sig själv, så det får räcka så här för denna gång :)

på grund av dålig uppdatering

På grund av att jag för tillfället inte har haft någon som helst inspiration att skriva nått här så hakar jag väl på denna lista som väldigt många verkar ha hakat på. Ni får kalla mig härmapa, det är lugnt :)

Dag 1 – Presentera mig själv.

Dag 2 – Min första kärlek.

Dag 3 – Mina föräldrar.

Dag 4 – Det här åt jag idag.

Dag 5 – Vad är kärlek.

Dag 6 – Min dag.

Dag 7 – Min bästa vän.

Dag 8 – Ett ögonblick.

Dag 9 – Min tro.

Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.

Dag 11 – Mina syskon.

Dag 12 – I min handväska.

Dag 13 – Den här veckan.

Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.

Dag 15 – Mina drömmar.

Dag 16 – Min första kyss.

Dag 17 – Mitt favoritminne.

Dag 18 – Min favoritfödelsedag.

Dag 19 – Detta ångrar jag.

Dag 20 – Den här månaden.

Dag 21 – Ett annat ögonblick.

Dag 22 – Det här upprör mig.

Dag 23 – Det här får mig att må bättre.

Dag 24 – Det här får mig att gråta.

Dag 25 – En första.

Dag 26 – Mina rädslor.

Dag 27 – Min favoritplats.

Dag 28 – Det här saknar jag.

Dag 29 – Mina ambitioner.

Dag 30 – Ett sista ögonblick


Påbörjar detta imorgon så jag hoppas att någon kanske får lära sig något om mig som denne inte vet :)

RSS 2.0